Продава парцел село Сенокос община Балчик

Галерия със снимки
  • Парцели
    940 m2
  • € 11,000
    Статус на оферта: Новa
  • Двор: Да
    В регулация: Да
 Описание
Ъглов парцел в регулация! Равни и с асфалтов достъп!
Най- актуалните Имоти са на samhome.bg Реф. Номер: 24448
Моля прочетете обявата. 
Отлична локация в непосредствена близост до:
 Село Сенокос се намира на 16 км. от град Балчик и на 64 км. от град Варна.
Описание на имота: Парцела е с квадратура 940 кв.м. разположен на две асфалтирани улици по които минава водопровод. Подходящ е за построяване на къща.
За селото
: Сред необятните и безкрайни полета на най-плодородния край в България – Добруджа, се намира село Сенокос. Разположено в източната част на Дунавската равнина, селото е равно отдалечено от областния град Добрич и от красивия северен черноморски град Балчик.
Сенокос е основан още през времето, когато нашата страна е била под турско владичество, а по точно през 1573 г. Първите заселници са били турски занаятчии, които са изградили чифлик, в който са работили основно български мъже и жени. Старото име на селото е било Черли Гьол. Нарекли го така, защото цялата местност е била блатиста. Поради тази причина основният поминък на населението тогава да е грънчарството.
С течение на времето и годините чифликът се разраснал и се е превърнал в средно голямо село. Заради плодородната земя на Дунавската равнина тогавашните заселници я засели с първите декари зимни култури, и така през вековете до наши дни. Не напразно днес този край е известен като житницата на България.
В село Сенокос са изградени едно Основно училище, където се образоват150 ученици. Гордостта на училището е новооткритата компютърна зала, която бе оборудвана с 10 нови компютъра. Освен това в селото функционират Детска градина и Библиотека, в която се съхраняват над 10 000 български и чуждестранни произведения. Селото си има и 3дравна служба с изградена жилищна част, която е предоставена за живеене на обслужващия медицински персонал. Жителите разполагат и с Аптека и Пощенски клон.
Моля цитирайте реф. номер когато се обадите.
Обаждания се приемат между 09:00 и 19:00 всеки работен ден.

САМ ХОУМ е агенция създадена от брокери с над 10 годишен опит в сферата на недвижимите имоти, нашата цел е да Ви предоставим качествено обслужване, на което ние бихме се радвали, ако сме Ваши клиенти!

 За Имота

Преглед
Продава парцел село Сенокос община Балчик Продажба
€ 11,000
Град: област Добрич
Регион: Младост
Държава: България
Пощенски код: 9000
Референтен номер: 24448

 Брокер

 Съобщение

4 X 8 = ?
Top